Bolest v pravém boku

Již půl roku mívám bolesti v dolní části břicha. Týden po menstruaci, vždy jeden či dva dny a pak to přestalo. Bolesti byly hektické. Kolem vánoce to začalo trvat déle, bolesti jsem řešila tak, že jsem pokladal teplé zábaly na břicho což pomáhalo. Při prohmatani břicha nic nebolí. Tři týdny zpět, bolesti se začaly projevovat a teď už vůbec neustoupily. Pravá strana pýchá při chůzi a proniká i do třísel a nohy. Bolest se dá vydržet. Kvůli tomu jsem byla u gynekoložky, vzhledem k tomu, že podle mého soudu, bolesti byli spojeny s cyklem. Gynekoložka nic nenašla a poslala mě na vyšetření na chirurgii, že musím na laparoskopii. Hodně lítám letadlem a bolest je větší, když tam jsem. Vzhledem k tomu, ze podezdření bylo i na slepé střevo, byl mi udělán obraz krve, ale to neprojevilo žádný zánět, dostala jsem mimo toho laxační nápoj. pravdou je že se cítím plná a hodně brkám. poslední dva týdny se k této bolesti přidala bolest v pravím boku pod žebry, která proniká ze předu do zad. Při úklonu do leva mám jasnou menší pohybovost než při úklonu do prava a celá stran je jakoby zkrácená. Při prohmatu opět žádná bolest. V obou případech mám pocit jakoby v břichu byl malý červ a dělal tam nedobrotu. co by to mohlo být? musí se to řešit laparoskopicky? proč rovnou takový zákrok a ne neinvazní vyšetření? zjistí laparoskopie i co mě trápí pod žebry nebo musím též dále hledat u jiného doktora? Ještě malá informace o mém stavu: poslední rok byl velmy stresovy, trpěla jsem nespavosti, pocitem ztráty balance a bolesti pod levým žebrem a trnutím levé ruky - podezdření na srdcové onemocnění bylo vyvráceno po stresovém testu - jsem zrdavá jako ryba a fit. Neurolog po vyšetření MRI usoudil, že musím polykat mírná antidepresiva protože nic jiného nezjistil. To odmítám, protože v depresi nejsem. Yoga pomáhá s nespavostí a též návštěvy u osteopatha, který řeší bolest na levé straně hmaty pod žebry - vše v oblasti žaludku bylo velmi staženo též řeší nespavost uvolnováním cranio kolem hlavy. Je mi 40 let, do ted jsem byla velmi zdravá.

Odpověď odborníka:

Já bych Vám pro jistotu doporučil provedení vyšetření tlustého střeva: koloskopie, nejprve navštivte pracoviště gastroenterologa a s ním se prosím domluvte. Bude-li nález negativní, budete mít klid.

MUDr. Michal Kolář
MUDr. Michal Kolář

Specializace: Gastroenterologie
Pracoviště: EURESIS s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: