Bolest v pravém podbřišku

dobrý den...jsem již půl roku po operaci se slepým střevem... po operaci jsem měla menší problémy, měla jsem velké bolesti a hnisal mi pupík. Asi měsíc po operaci mě zase začalo píchat a kolikrát až křečovité bolesti v pravém podbřišku..bolí mě to při chůzi, v sedě, kolikrát jsem se i v noci budila bolestma..jenže doktoři nikde nic nenašli..gynda v pořádka, ultrazvuk v pořádku a nevěděli od čeho to je a tak jsem to raději nechala být, než jít zase na operaci... trochu se to uklidnilo, ale nyní se mi to zase vrátilo a bolí to daleko častěji, ale k doktorům se mi nechce, bojím se, že by zase nic nezjistili a koukali by na mě jako kdybych si vymýšlela... bolesti jsou ale dost nepříjemné a zajímalo by mě jestli by to nešlo něčím zklidnit? Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Základem je pečlivé vyšetření a diferenciálně diagnosticky, odlišit především jinou chorobu. Nenapslůa jste jak byl přívěsek tl. střeva, appendix, změněn, podle vámi uvedené hnisání zánětlivé změny na appendixu asi byly. Pokud je gynekologie negat. nález, potom je třeba se zaměřit na vyšetření na urologii , možnost bolestí, které vycházejí z pravého močovodu. Je třeba, ale i zhodnotit jizvu její citlivost, pokud by byla aplikovat eventuálně obstrřik jizvy a ošetření jizvy měkkými technika i na rehabilitaci. U mladého člověka je málo pravděpodobné, že by bolesti vycházely z dolní části hrudní pateře.Ale i tuto možnost je třeba zvážit. Obraťte se znovu na chgirurgickou ambulanci, tam, kde jste byla operována. Po operaci byste měla být zcela bez potíží.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Quo vadis, léčbo revmatoidní artritidy?
Články: Quo vadis, léčbo revmatoidní artritidy?
Revmatoidní artritida je...
Bojujete s cholesterolem? Poctivě brané léky pomohou!
Články: Bojujete s cholesterolem? Poctivě brané léky pomohou!
Vysoké hladiny tuků v krvi...
CHOPN jako zákeřná hrozba pro dlouhodobé kuřáky
Články: CHOPN jako zákeřná hrozba pro dlouhodobé kuřáky
Možná jste se již u lékaře...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jak se diagnostikuje benigmi hyperplasie prostaty?
Články: Jak se diagnostikuje benigmi hyperplasie prostaty?
Kromě lékařského vyšetření...
 Atopický ekzém u psů
Články: Atopický ekzém u psů
Stejně jako lidé mohou i...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x