Bolest v sádře po distorzi kotníku

Dobrý den, při volejbale jsem si vyvrtla kotník, okamžitě se mi udělal velký otok, ale žádný, nebo jen malý hematom. Hned jsem jela na pohotovost, kde mi dali sádrovou dlahu. RTG v pořádku, žádná zlomenina. Bohužel jsem nebyla schopna při sádrování dát nohu úplně do pravého úhlu. Kotník stále velmi silně bolí, bez ohledu na elevaci, chlazení a klid nohy. Na kontrole po čtyřech dnech lékař tvrdil, že analgetika nepotřebuji, protože fixovaný kotník bolet nemůže a dlahu mi nechal do opadnutí otoku. Chci se zeptat, jestli nemůže být nějaká chyba v diagnóze, když mě bolí to, co bolet "nemůže", nebo jestli není ta dlaha ve špatné pozici, tím jak jsem nemohla nohu ohnout přesně podle pokynu, i když šlo jen o minimální rozdíl. Ráda bych zas normálně chodila.

Odpověď odborníka:

Po podvrtnutí hlezna a přiložení sádry ať dlahy nebo obvazu a zvýšené poloze končetiny by se bolest každým dnem měla snižovat. Bude na místě kontrola na chirurgtii, kde jste byla ošetřena, sejmutí sádrové dlahy, může tlačit, kontrola stavu hlezna a kůže a po vyšetření nová patrně volněšjí, podloženější imobilizace hlezna. Po sejmutí terapie na rehbilitaci, pohybová a fyzikální léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x