Bolest v uchu

Dobrý den, chci se zeptat, co může znamenat, když mě už asi půl roku mírně pobolívá jedno ucho. Je to podobný pocit, jako když jsem měl v dětství akutní záněty středního ucha. Cítím v uchu tlak při předklonu, při otočení hlavy doprava (pravé ucho), při štytání a zívání, někdy i při polykání. Někdy je to i dost bolestivé, bolest však není tak palčivá jako při akutním zánětu středního ucha a víceméně pořád stejná, i když se mi zdá, že v posledních týdnech se zhoršuje a je častější. Někdy mám i pocit vody v uchu. Sylším, zdá se mi, dobře. Trpím poslední rok na chornické záněty dýchacích cest (od nosu až po průdušky), prý alergického původu, ale protialergická léčba zatím moc nezabírá. Mám často ucpaný nos, bolesti v krku, pocit cizího tělesa v krku při polykání, jsem zahleněný. Trvale užívám antihistaminika (Airius), dále Avamys a Giona. Bylo mi řečeno, že s lehkými obtížemi v krku a ucpaným nosem se budu muset smířit (možná prý časem zabere protialergická léčba). To ucho mi k tomu ale nějak nesedí. Chystám se odjet na delší dobu do zahraničí a proto se ptám, jestli raději navštívit s uchem ORL lékaře, nebo se jedná o přidružené příznaky k tomu chronického zánětu DC a víceméně se s tím nedá nic nic dělat (jak mi bylo řečeno). Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel na dálku vám mnoho nepomohu, chtělo by to podrobné vyšetření lékařem na ORL- kam si určitě dojděte! Ucho a infekce dolních dýchacích cest spolu přímo nesouvisejí, navštivte znova lékaře na ORL- může jít o zánět přímo ve středním uchu nebo problém s bubínkem, chce to vyšetřit! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x