Bolest v uchu po předchozím naražení čelisti

Vážený pane doktore, před necelým týdnem jsem měla lehce naraženou čelist. Ta už mě víceméně nebolí, ale začalo mě pobolívat a "lupat" v uchu při pohybu čelistí jakoby do stran a dolů. Může to s tím nějak souviset nebo je to spíše záležitost zánětu? Vzhledem k tomu, že beru nyní Ospen preventivně kvůli prolapsům chlopní a po malém chirurgickém zákroku v obličeji, předpokládám, že zánět by to být neměl. Děkuji za názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepíšete zda se jednalo o čelist horní nebo dolní, což je podstatné. Pokud došlo k naražení dolní čelisti zřejmě došlo přeneseně k posunu v oblasti TM skloubení a vaše obtíže s tím samozřejmě souvisí. Předpokládám, že jste byla vyšetřena včetně RTG a žádná fraktura nebyla prokázána a stav by se pak měl spontánně upravit. Doporučuje se pouze nenamáhat TM klouby tuhou stravou a hrubým skusem, Můžete aplikovat na čelistní klouby i např. Voltaren gel.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: