Bolest v zápěstí

Dobrý den, doufám, že jsem dotaz zařadil do správné kategorie a nebudu Vám tu dělat zbytečně nepořádek. No, je mi 14 a už tak 2týdny pozoruji bolest pravého zápěstí. Bolest jde spíše ze zdola a nezaznamenal jsem brnění ani nic podobného, tak doufám že to nebude nic závažného. Bolest se projevuje např. když cvičím na klavír (a obecně když tlačím na pravou ruku) a také při psaní ve škole nebo když třeba zvedám něco těžšího. Tuto ruku právě poblíž zápěstí jsem měl asi před 6ti lety zlomenou. Bolest je taková pichlavá a právě teď v tom místě cítím takový tlak. Myslíte že by pomohla nějaká mastička, nebo že to samo odezní a nebo bude nutná návštěva lékaře? Děkuji.

Odpověď odborníka:

S velkou pravděpodobností se jedná o tzv. entezopatii, bolestivý úpon šlachy nebo vazu v oblasti zápěstí po vynucené poloze nebo přetížení opakovaným pohybem. V místě úponu dochází při zvýšené námaze k zánětlivým změnám a ty bolí. Nejvhodněji je zátěž omezit až vynechat, chladné obklady, u větších potíží i znehybnění sádrovou dlahou. Určitě nejvhodněji bude vyšetření na ortopedii, včetně rtg snímku zápěstí, zhodnocení hybnosti a citlivosti. Léčba potom na rehabilitaci, pohybová a fyzikální terapie

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
extrakce os materiálu | Od: Eva Stratiová | 6.11.2016 14:48
Dobrý den,
12.5.2015 úraz ruky tříštivá dist.konce l.radia stav po OS zlomeniny radia v oblasti dist. metafysy kovová dlažka a 8 šroubů. Je mi 53 let ruka nebolí je jen mírně omezena ohyb zda je vhodná extrakce nebo nutná nebo zda může už v mém věku zůstat.
Děkuji za odpověd
reagovat
re:extrakce os materiálu | Od: uLékaře.cz | 7.11.2016 13:32
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím Vás,
abyste dotaz zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: