Bolest varlat

Dobrý den, začátkem května se u mě objevili příznaky kapavky (ranní výtok, pálení při močení). Dostal jsem na týden Amoksiklav. Po týdnu testy (výtěr z uretry, krev, ejakulát) na všechny patogeny již negativní. Problém je, že po dobrání ATB mě týden bolely varlata (tupá bolest, tlak), pak to přestalo. Nyní mě ale stejným způsobem začalo pobolívat v oblasti pravého nadvarlete. Urolog mi po tel. řekl, že to je u mladých lidí normální. Mám ale strach, jestli se tam z prodělané infekce nemohl dostat zánět? A jestli to mám nějak řešit? Za odpověď děkuji, M.

Odpověď odborníka:

Zánět nadvarlete samozřejmě vzniknout může. Projevuje se zduřením, bolesti, někdy až zarudnutím v jeho okolí, objevuje se dosti často u pacientů, kteří měli delší dobu zavedenou cévku do močového měchžře, ale i při pohlavních chorobách. Nezbývá nic jiného než vyšetření, . bakteriologie moči a podle potřeby přeléčení antibiotky.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: