Bolest varlete - varikokéla

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat na pár otázek. Před půl rokem mi na urologii diagnostikovali lehkou varikokelu v jednom varleti. Dostal jsem prášky - Detralex - s tím, že by se mi mělo uvolňovat od tupé bolesti, která přichází po nějaké fyzické činnosti (například běh). Ta se bohužel zlepšila jen trošku. Možná je toto naprosto divná otázka, ale je varikokélou způsobena větší citlivost varlat? Myslím tím například při jemném zmáčknutí prsty naskakuje bolest. Může varikokéla způsobovat dřívější vyvrcholení při sexu? Může se onemocnění zhoršit posilováním či nárazy do varlat? A poslední dotaz je spíše k sexu. S partnerkou zkoušíme moje oddalování vyvrcholení pomocí K. cviků - mohlo by to mít dopad na varikokélu a plodnost?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, varikokéla teoreticky plodnost snižuje, může působit bolesti varlat, neměůla by mít vliv na předčasnou ejakulaci, posilovaní určitě zhoršuje varikokélu, Kegellovy cviky by neměly mít vliv na varikokélu

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chudokrevnost
Články: Chudokrevnost
Chudokrevnost, neboli...
Příležitostné kouření rovná se nevinné kouření?
Články: Příležitostné kouření rovná se nevinné kouření?
Mnoho lidí o sobě říká, že...
Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Články: Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Většina kojenců si občas po...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Články: Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Pulz neboli tep nás...
Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Články: Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Silný a správně fungující...
Poruchy hlasu u dětí
Články: Poruchy hlasu u dětí
Příznakem poruchy hlasu je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: