Bolest vnější strany chodidla

Dobrý den ,asi před 2 měsíci mě začalo bolet chodidlo, byla jsem u ortopeda napsal mi secatoxin kapky ,po 20 denním užívání jsem za ním šla zpět ,že nevidím žádné zlepšení,nohu mi prohmatal a dal mi obstřik,včera jsem dostala již druhý a za týden mám jít pro třetí.Noha mě bolí stále. Bolí mě při chůzi mezi kotníkem a vnější stranou plosky až po malíček,když déle stojím tak mě v ní začne pulzovat ,v klidu je bolest palčivá ,v noci si nemohu bolestivé místo ani přikrýt.Oteklé to nemám,jen trochu teplejší než druhá noha. Když jsem se zeptala ortopeda co to mám,a jestli mám mít klidný režim nebo to procvičovat ,řekl že normálně chodit,že je to artroza ,že to obstřiky zpraví.Nemám jít na rentgen nebo jiné vyšetření myslíte,že je léčba správná děkuji

Odpověď odborníka:

Patrně se jedná o artrozu některého z klloubů pod hlezennou kostí. Nekze někdy vyloučit i existenci drobné zlomeniny v oblasti nohy. Klinické vyšetření je zásadní, zhodnotit případnou deformitu nohy, degenerativní změny. Rtg snímek by byl na místě, podle rtg snímku další postup. Medikace, vhodná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Metod je mnoho, I rehabilitace poradí. Poraďte se o tom s vašim ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x