Bolest za kolenem z vnější strany

Dobrý den, v prosinci mi při "špatném" pohybu vyskočila čéška (vrátila se mi sama) na levém koleni. Na pohotovosti mi vytahli cca 80ml "vody s krví" a poslali domu ať nechám nohu tři v klidu. Po třech dnech mi koleno opět oteklo a u ortopeda mi provedli opět punkci a dostal jsem ortézu na 1 měsíc. Na kontrole po měsíci mi byla ortéza sundána s verdiktem, že vazy a menisky + rtg jsou v pořádku. Nicméně mi koleno znovu oteklo a šel jsem znovu na punkci. Teď po 4 měsících nejsem schopen udělat dřep a ani popoběhnout. Mám domluvený termín u jiného ortopeda ,ale bolest se stále stupňuje. (na přiloženém obrázku je znázorněna lokace bolesti)Chtěl bych požádat o radu zda mám jít k lékaři ihned nebo počkat měsíc do domluveného termínu s novým ortopedem. p.s.: Aktivně sportuji tudíž bych se chtěl zeptat jak dlouho by trvala rekonvalescence při nejhorší možné diagnoze :) Děkuji. S pozdravem Vojtěch

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Mohlo dojít k poranněí chruapvky na čéšce , mohlo se uvolnit volé tělísko do kloubu, můžete mít poraněný zevní meniskus či nestabilní čéšku. Možností je celá řada , bylo by vhodné nové vyšetření a dle nálezu buď cílená rehabilitace či arthroskopie . Při nejhorší možno diagnose může trvat rekonvalescence napříkladě při stabilzaci čéšky či menisku až 3 měsíce

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: