Bolest za krkem

Již 4 dny mě bolí za krkem. nemohu ohnout hlavu k hrudníku. Ještě minulý týden jsem bral penicilin. Mám ještě slabou rýmu a jezdím autem při otevřeném oknu. Myslíte že je to z toho okna nebo to je spojené s tou nemoci? Děkuji

Odpověď odborníka:

No rozhodně průvan krku nesvědčí a už vůbec ne, pokud berete antibiotika nebo jste v rekonvalescenci po nemoci. Toto rozhodně nedělejte, raději si pusťte klimatizaci (rozumně, ne tak, aby jste měl rýmu), nebo si otevřete nějaké jiné okno. Krk namažte nějakým krémem, např. Aulin gel a zabalte do šátku či šály, na noc. Přes den bez průvanu. Můžete zkusit masáže, jemné techniky. Pokud je ovšem bolest hodně úporná, bolí i hlava, nebo pomýšlíte na to, že jste měl klíště, nebo je vám celkově nevolno, na zvracení navštivte lékaře, protože příčinou může být i onemocnění, které bez lékaře nevyléčíte

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: