Bolest zad

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda mé problémy mohou vycházet od páteře. Mám skoliozu, asi dva měsíce jsem po operaci žlučníku a pred 14 dny jsem brala antibiatika, mela jsem zanět na mandlich. Tento tyden jsem přerovnávala větší kameny na skalce a od te doby me boli zada podél páteře, hlavně mezi lopatkami (prevážně na prave straně). Občas mě prechazí picháni nebo takovy trochu tlak pod pravé prední žebro. To je nepravidelné a se zmenou polohy tela se to zlepší. A občas mi je těžko od žaludku, ale žadná hrůza. Možná to je i z toho tepla co zavládlo. Když to shrnu. Tak pokud me neboli nebo netáhnou záda. Tak mi je vcelku dobře. Mám obavy jestli to nemůže mít spojitost i s jatry... Pred operací krom kaminku vsechny vysledky ultrarvuku i krve OK. Moc dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Jitko Udávané bolesti, jejich vazba na pohyb a i třeba na stav po zánětu mandlí, mohou být tzv od zad. Terén skoliosy a určité druhy pohybů moho vést k blokádám mezi obratli, hlavně v některých místech. Ty mohou působit bolesti mezi lopatkami, vést i k blokádě dolních žeber vpravo a imitovat i bolesti v oblasti žlučníku a jater. Na RTG tyto změny vidět přímo nejsou. Je potřeba lékařské vyšetření technikami myoskletární ev manuální medicíny / provozují někteří lékaři RHB, neurologocé, ortopedi/. Zjištěné blokády i přímo manuálně odstranit a navrhnout vhodnou cílenou RHB. Při bolesti krátce šetrné analgetikum- Paralen. ev krátce pokud není problém se žaludkem i Ibuprofen 400 2xd. Pochopitelně , někdy je problém rozlišit bolesti a potíže od vnitřního orgánu a od zad. K tomu je potřeba aby si lékař poradil s oběma typy vyšetření, ev aby kooperoval s kolegou a doplnily se potřebná pomocná vyšetření / např UZ a laboratoř/ Po operaci žučníku je ale někdy potřeba počítat s určitým nekomfortem v pravém podžebří i po delší dobu- i měsíců. zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: