Bolest zad

Zdravím,mám Dg M511- jsem druhým rokem po mikrodisectomii na L4/5,pro herniaci discu a implantaci Stenofixu..Přes mírné bolesti jsem chodila do práce..Po nachlazení a dobrání ATB Duomoxu /1000mg/ náhle došlo k zhoršení bolesti zad v oblasti pasu, bederní krajiny, pálení,křeč.bolest, nestabilita v oblasti okolí rány ,dominující do třísel.DKK prozatím bez potíží a neuralgií. Po každém klidu.., než to rozchodím, jsem šílená bolestí..Na popisu od RTG, je napsáno , že by snímky měl vidět operatér..Můj neurolog, mě napsala klid.režim, aplikovala obstřik na L2/3 /bez jakékoliv úlevy od potíží/ a napsala Amitriptylin..jsem po něm ráno zmatená , jak lesní včela .-) Nevím, na koho se dál obrátit...zde je popis RTG vyš.,prosím o bližší vysvětlení a radu, co dál.Děkuji . LS páteř-plošší sinistroskoliosa s vrcholem u L3 s napřímením bederní lordosy,Výška a strukrura obratlů je normální,pedikly správně,dominuje náles stř.pokročilé osteochondrosy disců na L2,3,4 se sníženými sklerotic.lemovanými štěrbinami se sekundární spondylosou.Štěrbiny L4 /Sv jsou jen mírně snížené,krycí plochy hladké Mezi spinál.výběžky, je vzpěrací kov.dlahas nekolabov.interspin.prostorem.Známky spondylodiscitidy,nejsou v RTG obrazu, vyznačeny. S pozdravem Vitásková, Pv.

Odpověď odborníka:

Odpověď na váš dotaz je opravdu svízelná. Dva roky od operace je tak dlouhá doba, že by si měla páteř tzv."sednout", už byste měla být rozrehabilitována a stav by měl být ustálen. Běžné nachlazení, antibiotica Duomox je zcela normální, to by nemělo vůbec s páteří souviset. Možná příčina bolesti zad vznikla jinde a jen nešťastnou náhodou zrovna v době, kdy jste byla nachlazena a proto to tak spojujete. Váš Rtg je bez nějakých mimořádných pozoruhodností, není v normě, ale taky to není k tak úporným bolestem. S největší pravděpodobností budete muset opravdu navštívit pracoviště, kde vás operovali, asi budou muset indikovat CT vyšetření

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: