Bolest zad

Dobry den, chtela bych se zeptat..od detstvi mam skoliozu a v poslednich letech se mi dost zhorsuje bolest v bedrech. Ale hlavne kdyz dlouho lezim nebo v noci. Ted jsem tehotna a je to nekdy v noci opravdu zle. Po rozchozeni to pak prechazi. Obcas se spolecne s tim boli i bok na kterem zrovna lezim. Myslite ze by to se skoliozou mohlo mit souvislost a ze se neco muze zhorsovat? Vsude se pise ze klidova bolest zad neni dobra. Mam neco podnikat? Dekuji

Odpověď odborníka:

Existence skoliozy je důvodem k pravidlenému cvičení a občasné návštěvě u fyzioterapeuta. Díky poruše osy dochází totiž k rychlejšímu a častějšímu vzniku funkčních poruch, které je třeba řešit. neřešíme li je, současně s cvičením, tak dojde k podobému stavu, jao asi máte.Nškdy se člověk snaží, cvičí, stejně to nestačí, To nevím,. každopádně je třeba situaci řešit za pomoci lékaře, který pracuje " akltivně fyzioterapeuticky", tzn,. zlepší funkci bder, spojení s pánví a doporučí cílené cviky, bude li to možné.Bude li to léčba lékařem, tak ten současně pozná, zda je třeba dopňující vyšetření,rtg asi ne( byť ani v těhotenství to někdy není úplně vyloučeno),ale např. vyš,. ultrazvukem možné je, by%T na něm není vidět kompletní páteř.Prvě je však třeba vyšetřit, ideálně lékařem, který zrovna začne léčit a doporučí cviky.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: