Bolest zad

Dobrý den,dělám ve stavebnictví od ledna roku 2016 jsem na neschopence a lečím se s plotýnkama mám je vychýlené 4mm. Prodělal sem rehabilitace pak sem měl kapačky které mi nepomohli teď beru magnesko a vitamíny na uvolnění svalu . Pan doktor mi píchá každý den injekce na uvolnění svalu ale nemají žádný učinek . Bolí mě s toho paty. Myslíte že je to na operaci ? Děkuji za kladnou odpověď

Odpověď odborníka:

To nemohu posoudit, posun ploténky o 4 mm může, ale nemusí být k operaci. Záleží na vyšetření funkce , svalů§ a reflexů. To, co dostaváte je léčba nikoliv příčinná, ale pomocná. určitě byla důležitá, na uvolnění svalového napětí, zmírnění bolesti. Nyní by měla přijít na řadu " aktivní fyzioterapeutická" léčba. fyzioterapeut, v případě, že je již nález ve smyslu posunu ploténky, tak by to měl být lékař, který takto rtpacuje( v ČR často neurolog, rehab.lékař, případně TV nebo sport. lékař, což bohužel může býrt problém, není jich mnoho)Pokud tato správná léčba, s vaší účastí cíleným cvičením není dostatečně efektivní, nebo léčící lékař odhalí problém, který nelze takto zlepšit, tak rovnou konkrétně doporučí neurochirurgický či mikroneurochirurgický zásah. takto, pouze na základě Vašich infrlmací to rozhdovat nelze.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: