Bolest zad

Při RTG páteře mi bylo zjištěno následující: laterální posun obratlového těla L3 vůči L4 o 10 mm doleva. Celý život aktivně sportuji, takže jsem se snažila odbourat bolest pomocí vyrovnávacích cviků, plavání a nejméně 30 minut běhu. Ale protože jsem se v noci stále budila bolestí (velmi únavné a vyčerpávající), návštěva lékaře mě neminula. Nasazena medikace (Mydocalm, Dicloffenac - bez valného výsledku), nyní mě čeká fyzioterapie - zřejmě magnetoterapie, cvičení atd.Myslíte, že je to ta správná cesta? Po všech těch zdlouhavých vyšetřeních, neochotě poslat na CT jsem trochu skeptická. Děkuji za odpověď. Mgr. Judita Nováková

Odpověď odborníka:

Fyzioterapie je opravdu správná cesta. Posun obratle o 10mm tlačí na okolní měkké tkáně, které vyvolávají bolest. Magnetoterapie, měkké techniky a ostatní procedury by měly pomoci zmírnit tento tlak. Dobrý fyzioterapeut by Vás měl naučit cviky, který si budete pomáhat ulevit od bolesti, budete udržovat páteř ve správném postavení, aby se celý proces nezhoršoval. Určitě se na rehabilitaci poraďte, které cvičení a sport je pro Vás vhodný a který ne.
S pozdravem
MUDr. Gabriela Rybářová

MUDr. Gabriela Rybářová
MUDr. Gabriela Rybářová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance Dobřany - RYSTRA INTERNA s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x