Bolest zad

Dobrý večer, bolí mě záda, přes dva měsíce jsem na neschopence a stále se necítím dobře. Mám takový zvláštní dotaz, ale přesto bych chtěla znát Váš názor, co by lékaře. Vyšetření CT ukázalo toto: CT L4 - 5 - ventrální listesa L4 proti L5 I.st. 8 mm, s interartikulární spondylolýzou vpravo + vlevo, s fragmentací skeletu v jejím okolí. Protruse disku výraznější vpravo foraminálně, s pravděpodobnou impresí kořene bez zřetelného edému. CT L5 - S1 - levostr.paramed.herniace cca 8 mm - s.impresí durálního vaku a také kořene. Snímek z rtg zní takto: L páteře - spondylolistesa L4 / 5 II.st.při spondylolýze. Byla jsem v nemocnici i na rehabilitaci a tam se všichni vyjadřovali o mém nálezu na zádech, jako o akutním. Jen náš obvodní lékař má jiný názor, tvrdí, že to je všechno na dlouho. A nejraději by mne uschopnil. Kdyby k něčemu takovému došlo, jak se já mohu co by pacient bránit ? Jak déle chodím, brní mě noha a mám tlak v zádech, na zádech ležet nemohu, to mě příšerně tlačí až bolí. Sedět taky moc dlouho nemohu. Vyhovuje mi klidový režim a vše přizpůsobuji zádům. Zkrátka necítím se jako zdravý člověk, ale stále jako nemocný, jenže lékař má zřejmě jiný názor. Předem děkuji za odpověď. Je mi 46 let

Odpověď odborníka:

Váš nález na páteři samozřejmě není normální. Je tu více změn, posuny obratlů, výhřez ploténky, útlak nervových struktur, což vede k těm bolestem a brnění. Pokud nebude tento nálkez řešen radikálně, nedojde ke zlepšení. Doporučovala bych návštěvu ortopeda či neurochirurga, který vás má v péči, a domluvit se, zda by řešením nebyla operace. Pokud vaše obtíže neumožňují chození do práce a praktik vás chce uschopnit, domluvte se s ortopedem, zda by neschopenku nepřevzal.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: