Bolest zad

. Zmenený úklon bederní pateřeDobrý den, mám prosbičku, mohla bych Vás poprosit o vysvětlení rentgenu a popisu diagnosy. Rtg.Lsp-spina bifida S1,v.s.6bederních obratlů,v bočné projekci diskopatie L5/6,oploštělá lordosa,počínající spondylosa při ventrálním okraji obratlových těl s max.na L5,lehce vyhlazená lordoza. Vyšetření:lehká esovitá skoliosa,pánev vychýlená dopr.,tužší PV svalstvo při Lp bilat.,SI v rovině, bilat.palp.nebol.,citl.m.piriformis,flexe v Lp vydatná,plynulá,záklon pro bolest téměř nemožný,inklinace bilat.na1/2,lehce zvýšené napětí šíjového svalstva,flexe i záklon v Cp volné,rotace bilat bez omezení,inklinac evolné,záklon v Thp volný,flexe volná,plynulá,inklinace bilat.na1/2,rotace na 1/2,Lass.vpravo při dotažení,kyčle palp.nebolest.,vlevo flexe plná,citl.krajní abdukce i addukce,rotace volné,vpravo nález dtto,Patrick.vpravo+. Je mi 31, stává se mi, že mi od beder začne vystřelovat do hýždí a i se mi záda blokují v bedrech, někdy jízda v autě rozproudí tupou bolest v bedrech a v noci mívím velké bolesti opět v bedrech:(. Moc děkuji za odpověď a vysvětlení Nashledanou

Odpověď odborníka:

Rtg rozštěp oblouku v popisovaném oibratli, častý nález, Pateř je oploštělejší vůči běžnému nálezu bederní pateře, počínající degenerativní změny bederní pateře.¨ Zakřivení pateře ve smyslu skoliosy. Napínací testy na dolních končetinách při dotažení. Nález jak je u vás popsán bývá dosti častý a vyžaduje dle mého nálzoru a dle vašeho popisu rehabilitační vyšetření a léčení tamtéž Ostatrní popis je srozumitelný v češtině.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Nanismus a akromegalie
Články: Nanismus a akromegalie
Dostatek růstového hormonu...
Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Články: Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Přijít o nenarozené miminko...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: