Bolest zad

Dobrý den, už asi po dobu dvou měsíců vnimám bolest zad, která při nějakém špatném pohybu vystřelí. Stalo se to, když jsem by v posilovně a špatně jsem cvičil dřep s činkou, jelikož jsem byl prohnutý.Pár dní jsem měl bolesti ve střední části zad.Zkusil jsem to protáhnout,ale bylo to horší a pak začaly bolet i spodní zádové svaly. Bolest středních zad za pár dní odezněla, ale spodní zádové svaly stále bolí. Zatím jsem u doktora nebyl, ale v příští týdnu se chystám k masérovi. Bolestivé cviky: kop z otočky do pytle, držení nohy vodorovně se zemí nebo i výše. Můj dotaz tedy zní: Mám provádět cviky na zpěvnění vzpřimovačů páteře/trupu, což jsou hyperextenze, nebo klidový rešim a jak dlouho. Jelikož se to klidem moc nemírní, vykonávám všechny aktivity, přestože v zádech někdy zabolí. Děkuji VK

Odpověď odborníka:

Cvičební aktivity je třeba vysadit, klidová léčba a nester. antireumatikum Ibalgin několik dní, vyšetření na rehabilitaci a rehabilitační léčba je vhodná. Stav se rychle upraví.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: