Bolest zad

Dobrý den, chci porosit o Vaše vysvětlení mého problému a Váš názor. Revmatologické vyšetření: -periferní forma nediferencvané spondylitidy seronegativní s oboustranou sakrlileitidou ostruhaami pat a synovitidou předloktí RA-ANA-HLA B 27 negativní,labor hum aktivita lehká až střední vyšší FW a alfa 1 hraniční CRP 7 dg M469 vedle dg polyartrosa nosných kl na DKK incip stI M150 Byl mně naordinován sulfasalazin a condrosulf. Jelikož jsem již využívala jednu léčebnou dávku a nyní bych měla začínat s druhou dávkou, tak se chci zeptat zda je nutno tyto léky znovu brát. Byla jsem na kontrole a bylo mně řečeno, že mám sulfasalazin opět brát. A tak se chci zeptat, když nemám dle posudkové lékařky RA, zda je nutné ho brát. Minule jsem měla dost velké zažívací problémy a musela jsem brát ještě další léky, abych neměla tyto zažívací problémy. Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Řada revmatických chorob je i při zánětu bez reakce v krevním seru, tedy jsou seronegativní. Jsou zánětlivé, degenerativní a mimokloubní. Pokud jsou akutní zánětlivé příznaky medikamentosní léčba dle doporučení lékaře je na místě. Dále podle vyšetření a rady lékaře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x