Bolest zad

Dobrý den. Mám velké bolesti v bederní části zad,které postupují až do levé nohy.Prý na můj věk by ploténka takle být neměla.Na CT vyšetření nic nezjistili,vlastně nebyla ani provedena žádná "léčba".Rehabilitace jsem podstoupila už 2x,injekce sem také dostávala a vše bez zlepšení.Ošetřující lékař mi předepsal bederní pás.Který mi přijde v tomhle dost zbytečný.Nemohu ujít pár metrů bez toho,aniž bych necítila nesnesitelnou bolest v levé noze a mravenčení na šlapce,které přechází až k necitlivosti nohy.Bohužel nemůžu najít zprávu od lékaře,takže nemohu ani dostatečně popsat vše potřebné.Chtěla jsem ze zeptat,zda-li je možná operace a jestli by se musela hradit.Děkuji za odpověď a za rady.S pozdravem Petra F.

Odpověď odborníka:

Z Vašeho popisu nevychází nutnost žádné operace, která by vyřešila Vaše potíže.Měla byste být vyšetřena neurologem, podobné potíže nemusí být jenom "ploténkou", jsou i možné infekční a jiné neurolog. nemoci, které mohou podobné bolesti způsobovat. U vás bych ale doporučil současně s tímto došetřením možných příčin i navštívit zkušeného fyziioterapeuta nebo lékaře, který se věnuje aktivní fyzioterapii a součaasně je podolog.viz www.podiatrie.cz, kde je seznam. Pokud totiž bude vyloučena jiná příčina, bude třeba léčit funkční poruchy sa svalové dysbalance, které jsou u Vás jistě přítomny.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Interrupce
Články: Interrupce
Mnoho žen se po prodělaném...
Utajená zlomenina obratle
Články: Utajená zlomenina obratle
Osteoporóza neboli "tichá...
Léčba alergie včera a dnes
Články: Léčba alergie včera a dnes
V  dobách, kdy byla...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nenechte lupénku, aby vás připravila o zdraví nehtů
Články: Nenechte lupénku, aby vás připravila o zdraví nehtů
Ačkoliv může psoriáza nehtů...
První pomoc při poranění oka
Články: První pomoc při poranění oka
Vážná zranění očí mají být...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: