Bolest zad a nadbřišek

Dobrý den, jsem už úplně zoufalá a nevím, co mám dělat. Měla jsem několik týdnů potíže, že mne bolelo v trojúhelníku mezi prsy přímo jak je žaludek a bolest vystřelovala v tom samém místě do zad mezi lopatky. Poprvé se to objevovalo v noci, pak už po každém jídle, přišlo mi, že jsem snědla snad celou krávu, těžký žaludek, jakoby plný kamenů.Vygradovalo to, že jsem nemohla nic pozřít,okamžitě mi bylo špatně a šílená bolest zad. K tomu mírný průjem,ale nic hrozného.Křeče v břiše nebyly,zvracení také ne.Před 3 týdny jsem skončila na pohotovosti v nemocnici s myšlenkou,že mám buď žaludeční vřed nebo žlučník či slinivku.Absolvovala jsem gastroskopii žaludku-ŽÁDNÝ nález, sono všech orgánů - žlučník,slinivka,játra,slezina,malá pánev,ledviny - všechno normální nález, krevní testy - amylázy na slinivku v pořádku, CRP nic, prostě vše v pořádku. Poslali mne i na EKG - také v pořádku.Dostala jsem od lékaře HELICID 2xdenně, to jsem brala, k tomu přísnou dietu a tak nějak se to uklidnilo. Helicid jsem přestala brát, dietu si vařím stále. Nic mastného, maso na vodě, hodně zeleniny, ovoce, žádné mléko atd. Nyní po týdnu opět strašná bolest v zádech, pálení mezi lopatkami a píchavá bolest v "trojúhelníku" mezi prsy, příp. to jde k levé straně pod žebro. Trvale beru léky na tlak - jeden ráno a hormon na klimakterium.Jinak nic jiného neužívám. Jsem zoufalá, protože podle vyšetření všech lékařů mi nic není a přitom mám šílené potíže. Včera jsem si uvařila k večeři špenátovou polévku - tj. jen špenát na trochu cibulky, voda, trocha soli, česnek - rozmixovala jsem to a trocha česneku. Už v noci začala opět bolest a pálení a pokračuje to i dnes. Mohlo by to být od zad? Měla jsem v minulosti dvakrát vyhozená 4 a 2 žebra, mám sedavé zaměstnání 8 hod. u počítače.Děkuji za jakoukoliv radu!

Odpověď odborníka:

Je to vysoce pravděpodobné. V případě jako je Váš nestačí zajít k fyzioteraputovi jednou za čas, když jsou bolesti. Potřebujete sice občasnou ale nějakou dobu pravidelnou a důslednou "aktivní fyzioterapii", současně se zlepšením rozebrat Váš způsob sezení( což nejde, je li bolestivý problém) a upravit poměry na pracovišti. Pokud léka na klimakterium berete relativně krátkou dobu, mohou( opravdu pouze mohou) situaci zhoršovat. Je ěnkdy obtížné najít sprvánou hladinu. Byla by to však doplňková příčina, to, co dělá situaci tak výrazně protivnou. Základ bude zřejjmě ve funkčních poruchách páteře a svalové dysbalanci. Při správné léčbě to okamžotě poznáte. Pokud bude reakce netypická, pak je někdy nutné všechna uvedená vyšetření opakovat. Jedno vyšetření např. slinivky břišní neznamená, že bude v pořádku napořád.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Děkuji | Od: Marcela | 30.8.2015 19:39
Děkuji mockrát za odpověď.
reagovat
Prosba | Od: Petra | 25.2.2017 19:55
Dobrý den paní Marcelo, mohu se zeptat jak jste dopadla? Byly to záda? Nebo vlivem leku, ktere berete? Nasli Vam neco? Dekuji
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: