Bolest zad, dušnost a bušení srdce

Dobry den, před týdnem mne byl nasazen Euthyrox 25 mikrogramu denně, z důvodu neustálého poskakovaní Tsh (2,99 - 6,04). Léky beru současně s Magnosolvem, sáček na den, avšak necítím se vůbec dobře. Mám pocit v těle, jakobych měla chřipku, bolí mě záda, především hrudní oblast, mám dušnost, bušení srdce a chvění hrudníku. Nefunguju ač bych chtěla. Doktor mi sdělil, že z léků to není, že nervy. Ať si zobnu Diazepan a bude mi lépe? Dřív jsem se léčila s tetanii, ale ta už se projevovala málokdy. Krevní testy říkali, že mám mírně zvýšené leukocyty a kys. Močovou. Poradíte prosím, co s tím? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, někdy může být nasazení hormonů štítnice doprovázené paradoxní reakcí organizmu, bušení srdce, nebo pocit chvění na hrudi by s tím souviset mohl. Nicméně to ostatní moc ne. Pokud bylo nasazení Euthyroxu na místě, potíže by měly brzo ustoupit. Pokud neustoupí cca do dalšího týdne, bylo by vhodné zkusti Euthyrox přechodně vysadit a zkusit, jestli Vám nebude zase lépe. Vysazování bych ale rozhodně nedoporučila např. v době těhotenství. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: