Bolest zad, kyčlí

Vážený pane doktore, před rokem v září mě začaly pobolívat přední strany stehen. Postupně se přidávaly bolesti v oblasti kyčlí a kolen, občas i palce u nohou. V posledních měsících je bolest intenzivní, přidala se bolest v oblasti bederní a mezi lopatkami. Mám období,kdy se nemůžu nadechnout "do plna". Bolest kyčlí mě budí v noci, když se chci otočit z boku na bok. Přes den i v klidu projíždí stehny nepříjemná bolest. V bederní oblasti se již dříve bolest ozvala po větší fyzické námaze. Mám sedavé zaměstnání u PC a často zablokovaný krk. V dětství mi byla diagn. skolioza, neléčena.Úrazy žádné, osteoporoza i artroza vyloučeny.V r.2006 hysterektomie.Od ortopeda mám doporučení na neurologii,objedn. na 1/2015.Pohyb - 1xtýdně jóga,plavání,sm systém.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Už samotná skolioza přináší větší sklon k funkčním poruchám páteře, které nesprávně léčeny mohou přinést podobné potíže jako popisujete. Proto je jistě na místě "aktivně fyzioterapeutická" léčba a Vaše spolupráce s fyzioterapeutem cíleným cvičením dle postupného zlepšování. Komplikovat situace opravdu může i neurologické onemocnění, takže bude zajímavé., jak dopadne vyšetření. Rtg není přiloženo, výsledky vyšetření krve stran zánětlivých markerů a revmatických také ne. To vše jsou věci, které mohou situaci komlplikovat a vyžadovat ještě další léčbu např. medikamentozní. Fyzioterapie však určitě bude potřeba též.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x