Bolest zad po operaci ledvin

Dobrý den .Chtěla bych se zeptat jsem 3 měsíce po operaci ledviny měla jsem tam nádor byla mě odebrána celá ledvina žádná chemoterapie ani ozařování neproběhlo bylo to nalezeno včas . Ale od té doby mě pořád bolí celá p.ravá strana zad začíná to u prsní kosti jde mě to na pravé straně žeber je to taková bolest jako kdybych si je narazila a končí to v kříži . Byla mě dělaná gastrskopie a sono břicha vše bylo v pořádku rozbor moči i krveto vše v pořádku byla jsem poslaná na rengen pravé strany páteře a vše bylo v pořádku také, proti bolesti beru voltaren byl mě napsán lék Muscoril a Doreta75 bohužel tyto léky sice zaberou ale jen na nějakou dobu a potom mám bolesti opět na rehabilitci ještě nemůžu že prý je to brzo po operaci, operace byla provedena laparoskopicky.Děkujiza odpověd

Odpověď odborníka:

Rehabilitační léčba, resp.procedury mají podmínky určitho odstupu od operačníého záákroku. Fyzioterapie , nejlépe "! aktivní fyzioterapie",kterou provádí lékař však možná je. Je třeba obnovit porušené funkční mechanizmy páteře a začít cíleně cvičit pro obnovu svalových vazeb. Zřejmě nebude možno cvičit jakékoliv cviky, které by bylo vhodno cvir´čit, opět budou omezení díky stavu po oepraci. Ale to neznamená, že by nešlo cvičit vůbe. /Přžedpokaldem zlepšení je však aktivní fyzioterapeutická péče.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: