Bolest zad při našlápnutí pravé nohy

Dobrý den, v pubertě mi zjistili skoliózu, chodila jsem na rehabilitace, obstřiky... nakonec čas bolest napravil a objevovala se pouze při namáhavých činnostech - celodenní kopání brambor, mytí oken v celém domě, kdy brufen bolest zažehnal a já měla zase na nějakou dobu klid. Teď jsem ve 4 měsíci těhotenství a bolest zad se vrátila na pravé straně beder, ale jen v případě našlápnutí na pravou nohu. Je možné, že se jedná zase o problémy spojené se skoliózou? Mohl by mi pomoct praktický lékař? Pořídila jsem si domů velký míč na sezení a uvažuji o nějakém pásu na břicho a záda, také jsem slyšela o plavání... mohlo by to pomoci? Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jednostranná bolestivost by mohla souviset se skoliozou, nebo například s výhřezem meziobratlové ploténky. Nejsem si jist, zdali Vám praktický lékař může sám o sobě účinnějí pomoci, kromě předepsání jinak volně dostupného Paracetamolu, mohl by Vás však odeslat zkonzultovat nález s fyzioterapeutem, či rehabilitačním lékařem, což by bylo dle mého názoru optimální řešení.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: