Bolest zad při osteoporoze

Dobrý den, jsem onkologický pacient a léčba mi způsobila značnou osteoporozu, zvláště páteře. Nyní mám velké bolesti v zádech, nevím, zda mohou být způsobeny právě osteoporouzou. Zároveň jsem 3 týdny po histerektomii a ovarektomii, tak nevím, zda bolesti mohou souviset i s touto operací,děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Po operacích i u pacientů bez osteoporosy se objevují bolesti v oblasti pateře. Někdy je to způsobeno aplikací relaxancií při anestezii, někdy i v podstatě vynucenou polohou při operaci. Pokud k tomu máte porosu kostí tak o to potíže mohou být nápadnější. Konsultoval bych situaci na rehabilitačním oddělení, kde můžete být vyšetřena, stav posouzen a upraven a budete instruována o cvičení pro doma. Stav by se měl upravovat. Léčba a kontrola osteoporosy je samozřejmě na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: