Bolest zad, tinitus, bolest pod žebry

Dobrý den, pokusím se popsat svůj problém. Vše začalo bolestí krční páteře a pískáním v levém uchu. Byl jsem poslán na ORL, RTG krční páteře. Na RTG byl nález snížení meziobratlového prostoru, byl jsem doporučen na rehabilitační cvičení - velmi šetrné. Po skončení rehabilitací (asi 10 návštěv) pravidelně doma cvičím, krční páteř nebolí, jen občas ztuhne zádové svalstvo, odstoupili i bolesti hlavy, tinitus stále v levém uchu trvá. Během návštěv na rehabilitaci jsem podstoupil na ORL vyšetření audio a následně i BERA vyšetření, s tím, že se bude ještě opakovat - nicméně hodnoty jsou prý v normě. Musím ještě podotknout, že paní fyzioterapeutka mě upozornila, že mám vadné držení těla, jsem prý natočen na levou stranu, mám ochablé zádové svalstvo. Často pracuji na počítači a hrbím se - s tím mám občasné bolesti v oblasti beder (například když dlouho stojím) a někdy i kříže a také jemné brnění v levém chodidlu. Zároveň jsem byl i poslán na vyšetření na neurologii, tam také nebyl z pohledu paní doktorky žádný problém. Během mého cvičení a snažení se držet tělo zpříma se objevily další potíže. Svalové záškuby v levém oku, někdy i břicha. Při oznámení tohoto problému na neurologii byl doporučen Neuritogen. S tím mám občasné píchnutí v oblasti břicha cca 3-5 cm pod žebry, někdy vpravo, někdy vlevo a někdy uprostřed ve spoji posledních žeber (bolest není závislá na jídle, alkohol téměř nepiji, bolest ani nepocituji prohmatáním břicha - píchnutí přichází nezávisle na jakékoliv činnosti, stolici mám normální), nyní se mi přidala i občasná tupá bolest v oblasti mezi šourkem a konečníkem, spíše k šourku. Po prohmatání se mi zdá vše normální, na dotek žádnou bolest necítím, není to bolestivé, ale spíše nepříjemné. Musím přiznat, že jsem nervák, propadám panice ze strachu o mé zdraví - běhám po doktorech, už si připadám jak blázen, jsem často ve velkém stresu (práce, rodina, zdraví). Spím denně tak 6 hodin, mezi mé neduhy patří nedobrý pitný režim, ale poslední měsíc jsem se donutil pít 2 litry denně (jen voda a čaj). Mám navštívit psychiatra, který mi byl také doporučován, nebo mám dál běhat po vyšetření - gastroenterologie (píchání v oblasti břicha), urologie (tupá bolest v oblasti šourku). Jak dál postupovat? Může to být vše spojené s páteří a stresem? Děkuji

Odpověď odborníka:

Jedna možnost je opravdu" běhat po lékařích" a ubezpečit se, že jste zdráv. To však nevyřeší Vaše problémy, ideální by bylo najít lékaře, který pracuje " aktivně fyzioterapeuticky",tzn. pomůže, zlepší funkční poruchy,doporučí cílené cvičení,a by bylo možno obnovit svalové vztahy a zlepšení tělesné stabilizovat.V Praze se samozřejmě můžete objednat do mé poradny, zdrav.poj. však moji léčbu a vyšetření neplatí. Cesta k odstranění Vašich potíží, aniž by bylo něco podceněno však jiná není.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: