Bolest zad v křížové oblasti

Dobrý den,prosím o radu při bolestech zad a kloubů. RTG snímek: Osteochondrosa plotene L4-5,L5-S1, se znížením o 1/4 výšky se subchondrialní sklerosou styčných ploch,incip.spondylarthrosa s tvorbou drobných okrajových ostefytů na obrati telech L3-L5. Mám sedavou práci, trpím často na bolesti zad.K lékaři jsem šel, když mě seklo, nemohl se předklonit. Bral jsem injekce a léky od bolesti.Chci se zeptat,jak postupovat, aby se problémy neopakovali.PN mám již potřetí.Neurolog mi dnes řekl, že to má každý a nemá co řešit.Nemám nosit klády, přičemž je ani nemám jak nosit.Když tak mám si vzít lék od bolesti.Mám cvičit.Bez rehabilitace.Cvičení je teda jediný lék na osteochondrózu?Pomůže aspoň nějaká jiná prevence, třeba výživa kloubů..?Mám UC, tak nemá tato nemoc spojitost s bolestí páteře.Mimo páteře mívám bolesti kloubů,kostí,hlavy, bolest se někdy stěhuje.Při bolestech zad jsem měl i zánět střev,zánět ve stolici.Možná reakce na injekce...Léčbu na UC mám a pečlivě beru.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. při UC dochází k častěji k potížím s klouby a páteří a jejímu rychlejšímu opotřebení. Kloubní výživa napoškozené ploténky a osteochodnorsu páteře nemá obvykle efekt. Jedinou možností je opakovaná rehabiltiace cvičení pod dohledem a fysikální léčba například magnt či ultrazvuk a další metody

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: