Bolest zádových svalů

Dobrý den mám takový problém.Už asi 3 týdny mě bolí krční svaly .Má paní dr. mi píchla nějakou injekci a na chvíli se mi ulevilo.Během toho mi byla odebrána krev a byly mírně zvýšené bílé krvinky.Shodou náhod jsem onemocněla a byla mi nasazena atb.Azibiot neo 500.Po dobrání léků krev v pořádku.Záda stále bolí,ale ne při pohybu.Také se občas objeví chvění po těle.Teď mám takové dylema,protože ráda studuji nemoci na netu a došla jsem na to že jsem nebyla již dlouho očkována proti tetanu cca 20 let a dostala jsem strach z této nemoci.Myslíte si že by mohly mé problémy nějak spolu souviset?Pracuji jako kuchařka a pořád bolest zad připisuji mému zaměstnání tahání těžkých věcí apod.Nyní jsem objednána na neurologii.Mohl by jste se mi prosím nějak stručně vyjádřit ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Očkování proti tetanu určitě doporučuji, zranit se můžete jak při práci tak mimo ni, případná infekce rány tetanem je stále nevyléčitelná, tzn,. na infekt lidé umírají i v současné době. takže očkovat určitě. Ale s vašimi problémy to nesouvisí. Vaše pracovní zátěž vyžaduje více péče o funkci páteře a svalové vztahy v těle. Tzn., občasnou fyzioterapeutickou péči a dle zácviku konkrétní cviky, aby bylo možno obnovit svalové vztahy. Často bývá v kuchyních nevhodná výška stolů vůči konkrétní postavě kuchaře, což opět zhoršuje vliv práce na stav páteře a kloubů. Pokud na Vás neurologické vyšetření neobjeví nic speciálního( tzn. vážnější stav např. meziobratlových destiček apod.) , což dle popisu naštěstí není moc pravděpodobné, tak platí výše uvedené, tzn. " aktivně fyzioterapeutickou" léčbu a více a cíleně cvičit. Blíže nelze napsat bez vyšetření funkce páteře a kloubů.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: