Bolest zádových svalů

Již delší dobu se potýkám s bolestmi krčních a šíjových svalů.Asi před měsícem jsem to pocítila poprvé,ale později už to byla nesnesitelná bolest jako bych tahala pytel brambor na zádech. Mezi tím jsem onemocněla atb.Azibiot neo 500 a po tom se mi ještě přitížilo.Navštívila jsem neurologa který mě poklepal kladívkem vyšetřil a mám zatuhlé svaly šíje.Dal mi obstřik Mesocain.Na 3 dny se mi velice ulevilo.Poté se bolest vrátila stejně tak i chvění po těle a bolest rukou.Mám předepsány masáže na které čekám již 3. týden,tak jsem si mezi tím zašla k fyzioterapeutovi,který mi velmi pomohl a cítím se o něo lépe.Říkal ale že je to běh na dlouhou trať.Myslíte si tedy že můj stav souvisí jen s krčními svaly nebo něco vážnějšího? Necítím se pořád ve své kůži,pořád se sleduji a mám strach co bude.Bolest rukou je někdy velice nepříjemná.Můžete mi prosím říct Váš názor? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Martino, bohužel je to tak, obtíže muskuloskeletálního původu pocházející z krční páteře mohou být velmi obtěžující a nález se většinou neupraví ze dne na den. Musíme si uvědomit, jak dlouho se páteř do tohoto stavu dostávala, její náprava vyžaduje skutečně trpělivost. Bolesti a chvění rukou mohou souviset s drážděním nervů. Na rehabilitaci se naučete několik cviků, které správně pravidelně provádějte i doma. Při bolestech doporučuji protizánětlivé léky. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: