Bolest žaludku

Dobrý den, přítele již několik let trápí bolest žaludku která není neustálá jen tak třikrát do roka čtrnáct dní až měsíc. Před 4 roky byl na různých vyšetřeních, krve, Gastroente... (vyšetření ústy do žaludku) omlouvám, se ale název již nevím. Toto vyšetření podstoupil několikrát, vždy se mu po něm ulevilo. Prý když se vyříhal tak byl naprosto v pořádku. Výsledek byl, že je vše v pořádku, jen má 'žaludek v křeči' a je to ze stresu. V noci ho to nebudí. ale ráno má velký hlad. Neříkám, že životospráva přítele je v pořádku a stresu má málo (je podnikatel) ale nekouří ani alkohol nepije a tak rada lékaře at se přestane stresovat mi nepřijde dostatečná. Bolest kterou má opět již týden je prý nejhorší co měl. Tak Vás žádám o názor. Velice děkuji Eliška

Odpověď odborníka:

Vážená paní Eliško, pokud endoskopické vyšetření horní části zažívací trubice neprokáže žádnou organickou (tj. "hmatatelnou") změnu, jedná se pravděpodobně o tzv. funkční obtíže. Ty sice neohrožují člověka na životě, ale mohou mu kvalitu života významně snižovat. Vzhledem k údaji o psychickém stresu doporučuji konzultovat Vámi zmíněné potíže s psychologem nebo psychiatrem. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x