Bolest žaludku

Dobrý den, je mi 16 let a už 5 dní mě bolí žaludek. Mám pocit hladu a kručení v břiše. Dostala jsem Ranisan, ale zatím mi nijak nepomohl. Byla jsem také nemocná a na URL mi doktor předepsal Xados, tak jestli to také nemám z toho. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podobné nežádoucí účinky může mít teoreticky jakýkoliv lék, takže nasazení Xadosu s tím souviset může. Pokud jste byla již pro daný problém vyšetřena a zavedená léčba nepomohla, nezbude než vyhledat lékaře znovu, neopomeňte ho také informovat o probíhající léčbě ze strany ORL - zda bude bezpečně možno zkusit vysadit Xados záleží na tom, proč přesně Vám byl nasazen. Pokud to k lékaři nestíháte časně, můžete zatím koupit v lékárně lék Helicid a užívat ho místo Ranisanu - souvisí-li potíže s kyselostí a podrážděností žaludku (což byl vzhledem k nasazení Ranisanu předpoklad Vašeho lékaře), měl by Helicid pomoci lépe, jde o lék s podobným, ale silnějším účinkem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: