Bolest žaludku

Je mi 35let. V lednu mně začala trápit bolest nad pupkem a pod žebrami a nadýmání. Zhubla jsem asi 14kg, ale byla mi v tu dobu zjištěna ještě zvýšená funkce štítné žlázy a začala jsem užívat thyrozol. Na gastroskopii mi vzali krev, moč, udělali vyšetření žaludku, střev. Byla jsem na CT slinivky a na ultrazvuku břicha. Podle krve zjistili že mám chronický zánět slinivky a na vyšetření žaludku zjistili že se mi tvoří víc žaludečních šťáv. Naordinovali mi jednou denně nolpazu a dietu. Po třech měsících mi řekli že podle krve už mám slinivku v klidu a že mi pracuje tak jak má ale bolesti jsem měla pořád a tak mi doktor předepsal místo nolpazi loseprazol. Před dvouma měsícema jsem byla na operaci a vzali mi celou štítnou žlázu a užívám jednou denně euthyrox. Žaludek mně bolí čím dál víc i když užívám každé ráno loseprazol a držím přísnou dietu, jím 5x denně po menších dávkách a bolesti mám pořád a v tom žaludku mi pořád jakoby žbluňká. Doktor na gastru mi řekl že mám brát ten loseprazol i večer a že se to časem uklidní. Ale když jsem si vzala ten loseprazol i večer tak mi bylo ještě hůř a nemohla jsem v noci spát. Jsem z toho nešťastná protože už mám bolesti sedm měsíců a ten loseprazol mi vůbec nepomáhá. Dietu držím pečlivě. Jsem už hodně hubená. Mám 174cm a 55kg. Často se mi točí hlava. Nadýmání už mně netrápí ale ta bolest nad pupkem je velká a chvilkama mně pořád píchá pod žebrama. Myslela jsem že když půjdu na tu operaci štítné žlázy že přiberu nějaké to kilo zpět ale nepřibrala jsem ani deko. Můžete mi prosím poradit co dál? Mám dvě dcery a ta mladší má dva roky a už bych potřebovala fungovat zase jako dřív. Může mít ta štítná žláza nějaký vliv na žaludek? Je možné že bych mohla mít rakovinu slinivky přestože na CT a ultrazvuku nic nenašli? Je možné že mi ten loseprazol spíše škodí než pomáhá? Prosím vás o radu, protože už jsem opravdu zoufalá.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Petro, podle uvedených obtíží by příčinou mohl být chronický zánět slinivky břišní. Doporučuji Vám domluvit se na kontrolních vyšetřeních (CT, ultrazvuk, biochemie), případně na doplnění zobrazovacích metod pomocí magnetické rezonance. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: