Bolest žaludu na dotek

Dobrý den, zde zasílím již zmiňovaný problém http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-zaludu-80023 s tím, že jsem po dobu 3 týdnů máčel v heřmánku a mazal canestenem a poté přešel na pimafucort. Nicméně dotek na žalud je stále ostrý a bolavý.

Odpověď odborníka:

Mohlo by jít o porušenou kožní bariéru ( vlivem mechanického podráždění, infekce a dlouhodobé léčby). Vynechte mýdlo a sprchové gely, pokuste se po bějakou dobu sexuálně abstinovat, promazávejte krémy s pantenolem, pijte hodně ( příp. i řepíkový čaj), ev. můžete zkusit krém Elidel ( na předpis - při větším svědění či praskání kůže). Velká část vašich obtíží může být i psychosomatická.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie chrání před rakovinou
Články: Alergie chrání před rakovinou
Málokdo by na alergii našel...
Ohrožené poprsí
Články: Ohrožené poprsí
V České republice se ročně...
Může mobil způsobit rakovinu mozku? Odborníci pochybují
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: