Bolest zápěstí

Dobrý den, pane doktore. Jsem student a asi před dvěma lety mi v posilovně "křuplo" v obou zápěstích. Rukám jsem dal klid a po několika týdnech jsem s bandážemi mohl opět cvičit. Po roce se však bolest stupňovala, proto jsem vyhledal ortopeda, který mi nebyl schopen pomoci - rehabilitace nepomohla. Poslal mne tedy na chirurgii ruky do Vysokého nad Jizerou. Zde mi udělali cca 12 rtg snímků a došli k závěru, že mám dlouhé vazy - vrozená záležitost... Doporučili mi házet šipky a driblovat s míčem. Už půl roku dodržuji jejich rady, nicméně ruce se vůbec nelepší. V klidovém stavu bolest cítit sice téměř není, ale při zátěži (dlouho na pc, sport, manuální práce) se bolest ihned dostaví. Dokázal byste mi, prosím, poradit, zda by se mohlo jednat i o jinou diagnózu, či nějaký další postup, jak se bolesti zbavit? Naštěstí jsem ještě student, protože manuální zaměstnání bych absolutně nemohl vydržet. Děkuji za Vaše podněty. S pozdravem Adam.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokdu máte skutečně vrozenou poruchu vazů - jejich volnost je situace složitá . Může se jednat o instabilitu zápěstí z poruchy vazů mezi kůstkami. Doporučoval bych Vám obrátit se na doc MUDr. Jaroslava Pilného PhD z nemocnice v Pardubicích, který provádí arthroskopie zápěstí a alespoň mým pacientům vždy pomohl.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x