Bolest zápěstí

Dobrý den, Již víc jak 4 roky mě bolí levé zápěstí, podstoupila jsem různou léčbu (ortéza, obstřiky...) vždy bez většího úspěchu. Na rtg před dvěmi lety, lékař nic nenašel co by mělo způsobovat bolest. Přesto se bolest zvětšovala, ruku mám slabou a dost často v ní nepříjemně praskne a i při ohýbání je slyšet, že tam něco přeskakuje. Teď jsem opět navštívila ortopeda a ten mi do diagnozy napsal Skafolunátní disociace,diastáza skafolunátní - 6mm, a poradil mi operaci, ale jiný ortoped mi řekl, že on by na operaci nešel,tak nevím co mám dělat. Prosím poraďte mi, je nutná operace? Bude se to zápěstí zhoršovat? A co po operaci nebudu mít omezenou hybnost ruky? Pracuji manuálně a ruku dost potřebuji. Moc děkuji Vendula

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud máte scafolunátní disociaci budou se potíže zhoršovat a dojde k rychlému rozvoji artrhosy. Operace není vždy 100 % úspěšná , ale dává Vám naději. Doporučuji konzultovat prim doc MUDr. Pilného PhD v Novém Městě na Moravě, ten Vám poradí.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Závislost na lécích. Co dělat, abyste do ní nespadli?
Články: Závislost na lécích. Co dělat, abyste do ní nespadli?
O závislosti na drogách...
Ohrožené poprsí
Články: Ohrožené poprsí
V České republice se ročně...
Osm způsobů, jak snížit riziko rakoviny prsu
Články: Osm způsobů, jak snížit riziko rakoviny prsu
Hlavní rizikové faktory...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Choďte na mamograf. Vyplatí se to
Články: Choďte na mamograf. Vyplatí se to
Mamografická prohlídka je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: