Bolest zapěstí a předloktí

Dobry den, narazila jsem si zápěstí a na 2 tydny jsem dostala dlahu. Tu mi před týdnem sundali a vše bylo v pohodě ale teď mě začalo bolet zápěstí ale hlavně za zápěstím směrem k předloktí v okolí žil. je to jen důsledek úrazu, ktery odezní??

Odpověď odborníka:

Přiložení dlahy je vhodné i na delší dobu s následnou rehabilitací. Někdy se i po drobných úrazech objevují příznaky t.zv. Sudeckova syndromu, komplexní regionální bolestivý syndrom, který se projevuje otokem, bolestmi a omezením hybnosti. Vyšetření je jistě vhodné, rtg snímek asi byl proveden. Chladné obklady, nesteroidní antirevmatika typu Ibalginu, fyzikální léčba na rehabilitaci, dostatek vápníkuu a vitaminu D. Jinak podle výsledku vyšetření, úzdrava je pomalá.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: