Bolest zubu

Prosím o Váš názor. Ve třetím trimestru těhotenství, mě bolela pětka dole. Kořenové kanálky byly vyčištěny, zub provizorně uzavřen, bolest se vrátila po pár dnech. Zub opět vyčištěn, ale již zůstal otevřen. To se opakovalo ještě dvakrát. Poté bolela sousední šestka. Byla otevřena, kanálky vyčištěny a zub zůstal automaticky otevřen. Po porodu za dva měsíce mi byly oba zuby strojově ošetřeny (kanálky) a definitivně uzavřeny. Poté lékař konstatoval, že tam mám zánět a organismus si s tím musí poradit. Druhý den neskutečné bolesti, bezesné noci, ibuprofen nezabíral ani ve větším množství, výrazně nateklá tvář. Skončila jsem na pohotovosti, provedeno říznutí, dren a antibiotika. Vyndání drenu nyní každý den. Prosím byl postup mé lékařky správný? Je v pořádku dělat definitivní uzavření zubu na zánět? Vím, že se zub nesmí nechat dlouhou dobu otevřen, lékařka mi na tento dotaz pořádně neodpověděla. Je tedy zodpověna za nynější stav? Nechci přijít zbytečně o zub, je možno ještě jiné řešení záchrany a pokud ne, mohu se někde odvolat popř. na nesprávnost postupu, reklamaci a náhrady škody za můstek či implantát. Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Pro posouzení správnosti postupu ošetření je třeba znát podrobně dokumentaci a rentgenovou dokumentaci ošetření. V případě pochybností o kvalitě ošetření se prosím obraťte na revizní komisy České stomatologické komory. Kontakt najdete na http://www.dent.cz. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: