Bolest zubů

Prosím o radu, neboť se mi doposud nedostalo žádného vysvětlení a situace mě trošku znepokojuje... nevím, zda dokáži dobře popsat problém, když s jistotou neznám údaje.... Před měsícem se mi objevil zánět zubu 5 vpravo dole. Zub byl však zcela zdráv, nespravován a bez kazu. Pan doktor zub otevřel, vyčistil, nyní je již zub permanentně ošetřen a uzavřen, bez potíží. Začal však být citlivý zub vedle, č. 6 (již dávno zaplombován malý kaz) a nedávno pro citlivý krček zaplombován tento krček. Jediné problémy, které zub v těchto dnech činil, byly postupně narůstající (po dnech) bolesti na skus a pocit slabé bolesti v místě pod zubem v dolní čelisti. Pro jistotu jsem ráno šla ke svému zubaři, který posléze zjistil, že nerv v zubu zcela odumřel (pro mě však bezbolestně). Zub mám nyní otevřený ...opět mě čeká procedura jako u předešlého zubu. Pan doktor mi však nebyl schopen odpovědět na dotaz, jaká příčina může za nastalými problémy být. O zuby pečuji standardním způsobem. Mám ještě problém s velmi bolestivou dásní nad zubem č. 7 vlevo nahoře, myslím si, že pod dásní se již tvoří občas i výpotek, někdy při slabém zatlačení pouze prstem, zůstane na prstu krev . Zub č. 7 mám od minulého týdne ošetřen tak, že byla odstraněna stará plomba a prozatím je dána "vložka". Pan doktor říkal, že pokud zub nepřestane zlobit (citlivost na sladké), musí být odstraněn nerv. Na můj dotaz, zda současné problémy se zuby dole vpravo, nemohou způsobovat potíže v ústech vlevo nahoře, odpověděl, že nikoliv. Bojím se, však co může nastat dále, pokud mám v sobě nějaký zánět .... nevím Velmi pěkně děkuji za Váš názor

Odpověď odborníka:

Z popisu, který udáváte mohu jen těžko posoudit, zda je péče o Vaše zuby správná či nikoliv. Pokud svému zubnímu lékaři nevěříte, obraťte se na jinou ordinaci. Bez řádného klinického a rentgenologického vyšetření Vám bohužel nemohu sdělit, v čem tkví problém Vašich zubů a dásní, a zda se o ně správně staráte.

MDDr. Michal Koudelný
MDDr. Michal Koudelný

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní klinika Dentario, Praha 4 - Michle

MDDr. Michal Koudelný
 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: