Bolest zubu po resekci zubu, jak řešit v těhotenství

Dobrý den, před 2ma roky mi zubař dělal 2x v rozmezí půl roku resekci horní jedničky, před pár měsíci se mi opět vrátila bolest v dásni, není nijak intenzivní a je jen po stisku dásně nad zubem, ale zdá se mi, že zesiluje. Jsem ve 4. měsíci těhotenství. Může zesílení bolesti souviset s těhotenstvím? Je možné provést další resekci zubu v těhotenství? Hrozí nějaké další komplikace (poškození dalších zubů apod.) v případě, že s resekcí počkám až po porodu? Předem děkuju za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nepředpokládám, že by stav po resekci souvisel s Vaším těhotenstvím. Ano, resekci je možné provést i v těhotenství. Lokální anestetika se dají používat i v těhotenství. Jestli hrozí poškození dalších zubů nevím, nevidím renten, spíše bych to nepředpokládal. Navštivte svého zubního lékaře, ten Vám odpoví na zbytek otázek. Klidně je možné, že Vás třeba pobolívá jen dáseň u zubu s resekcí, která může být příčinou ve vyšší citlivosti dásně v těhotenství. Citlivost je následkem horší hygieny, citlivost akcentují "změněné" hladiny pohlavních hormonů v těhotenství.

MDDr. Stanislav Kárník
MDDr. Stanislav Kárník

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá praxe MDDr. Maxima Komleva, zubní lékař 

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: