Bolest zubu po zákroku

Vážený pane Doktore, Můj zubní lékař mi odvrtal kaz (6 nebo 7 v pravo dole) a protože byl moc hluboký, použil kromě kompozitní výplně také nějkou speciální vložku pod výplň, možná SDR možná něco jiného. Po jídle mě začal zub mírně bolet a bolel mě téměř 9 dní. (dva dny bych neusnul bez ibalginu). Bolest se neprojevovala na skus ani na dotek, byla konstatní. Pod studenou vodou to bolelo mnohem více. To samé se stalo i s minulou plombou("první zub"). Je tato bolest normální? Je to způsobené tou výplní? U minulého lékaře jsem pooperační bolesti nemíval... po cca 9 dench mě již zub nebolí. Bolest odezněla i u prvního zubu po cca 10 dnech. (tento první zub dělal ten samý lékař.) Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, citlivost zubu ovlivňuje hloubka výplně, citlivost zubu před ošetřením, ale především také technika zhotovování výplně. SDR technika - neboli smart dentit replacement je marketingově velmi líbívá, ale svádí k tomu vytrzovat velké vrstvy kompozita a hrozí, že nedojde k úplné polymeraci bílé výplně a z toho může vyplývat následná citlivost zubu. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Záněty močových cest trápí mnohem častěji ženy
Články: Záněty močových cest trápí mnohem častěji ženy
Zánět močových cest je...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: