Bolesti

Dobrý den, jsem 6 měsíců po operaci tříselné kýly (lapadoskopicky) a nyní po takové době pocituji menší tlačení (bolest) v místě operace. Nepracuji ani s těžkými předměty a tak se chci zeptat, zda by se mohla kýla vrátit, či za to třeba nemůžou vlivy počasí? Zkouším nahmatat nějakou tu bulku jak se nazývalo u lékaře, ale nic jsem nenahmatal. Předem děkuji za odpověd...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jiří. Pokud existoval interval od operace, kdy jste potíže neměl, může se aktuálně skutečně jednat o recidivu. Zároveň se ale mohou projevit pooperační srůsty, které po půl roce "vyzrály". Aby byla diagnostika co nejpřesnější, bylo by vhodné absolvovat ultrazvukové vyšetření třísla. To můžete žádat u svého předchozího operatéra anebo přes praktického lékaře či jiného chirurga specialisty. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: