Bolesti a brnění obličeje

Dobrý den, paní doktorko. Obracím se na Vás s následujícím problémem. Před 4 měsíci mi byla nasazena fixní rovnátka. Od začátku jsem je špatně snášela, pořádně mluvit jsem se s nimi naučila až po týdnu. A brzy se u mě objevil následující problém: začaly se mi stahovat ústní koutky, nemohla jsem mluvit a začal mě bolet čelistní kloub, nejdříve jen při mluvení, později i v klidu. Protože mluvení nezbytně potřebuji ke svému zaměstnání, byla jsem od května v PN. Rovnátka jsem si nechala odstranit 2 týdny po jejich nasazení. Absolvovala jsem nejrůznější vyšetření - RTG krční páteře a čelistního kloubu, MR mozku, stomatologie - vše v pořádku. Pouze na neurologii mi byl diagnostifikován CC syndrom. Brala jsem léky na uvolnění kosterního svalstva, chodila na rehab., ale bez výraznějšího efektu. Bolest čelistního kloubu sice trochu ustoupila (cítím ji jen při kousání), ale v červnu se nově objevily tyto potíže - napnutí, brnění, pálení obličeje (jako bych byla spálená), brnění zubů, stále ještě stažené koutky, špatná výslovnost (sykavky). Tyto potíže trvají dosud. Jsem z toho už nešťastná, protože žádný z lékařů mi nedokázal pomoci. Je možné, že jsou výše uvedené příznaky psychosomatického původu? Je pravda, že od začátku nemyslím na nic jiného a často pláču. Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je možné, že jsou Vaše potíže psychosomatického rázu, ale než bych to tak uzavřela, provedla bych ještě jednou magnetickou rezonanci mozku a krční páteře, protože se Vám objevily nové příznaky - napnutí, brnění, pálení obličeje, brnění zubů, stažené koutky, špatná výslovnost - a ty bych nerada podcenila. Zdravím Vás.

MUDr. Lea Blahníková
MUDr. Lea Blahníková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Obvodní lékař, Vidnava

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: