Bolesti a mravenčení hlavy, závratě

Dobrý den, zhruba dva týdny zažívám poměrně nepříjemné problémy (které přichází prakticky v jakémkoliv stavu nebo při jakékoliv činnosti), jako jsou závratě, motání hlavy, někdy slabá nevolnost. Přitom obvykle mívám pocity, jako by srdce bušilo jen velmi slabě nebo nepravidelně (někdy, například před spaním dokonce bývají okamžiky, kdy mám pocit, jako by srdce nebilo vůbec). O něco vzácněji cítím v okolí srdce pichlavou bolest (zpravidla velmi krátkodobou). Vzácností není ani pocit ztěžklých končetin a svíravý pocit v nadbřišku. Uvedené problémy někdy bývají také doprovází strach a úzkostný stav. S podobnými problémy jsem navštívil lékaře již v září, kardiolog provedl vyšetření ultrazvukem a dostal jsem EKG Holter na 24h. V době vyšetření jsem však již problémy nepociťoval a závěr pana doktora byl, že všechny výsledky jsou v normě (několik dní předtím mi má obvodní lékařka předepsala lexaurin a léky na snížení tlaku, to posléze pan kardiolog odsoudil s tím, že můj zvýšený tlak byl s největší pravděpodobností způsoben vystresováním ze strachu z neznámých problémů - na kardiologii byl již KT v normě). Proto bych se Vás rád dotázal, zda nemáte tušení, čím by uvedené problémy (jejichž příčinu navíc ani nezjistilo kardiologické vyšetření) mohly být způsobeny. K uvedeným problémům se nyní také přidala bolest na šíji a bolesti a brnění uvnitr hlavy (hlavně na spáncích a na temeni), občas také rozostřené vidění a tlak v uších. Je mi 21 let, student, nekuřák, alkohol požívám příležitostně, při 169cm vážím 65kg. Jsem alergický na pyly trav, loni jsem prodělal infekční mononukleozu, před zhruba deseti lety jsem bral Jodid na štítnou žlázu. Jednou ročně navštěvuji nefrologickou poradnu (v létě 1998 jsem prodělal zánět ledvin). V blízké době mě čeká ORL vyšetření a zřejmě také 24h sledování krevního tlaku. V žádných extrémně stresujících situacích se neocitám. Omlouvám se za poněkud vyčerpávající dotaz a mnohokrát děkuji za jeho případné zodpovězení :). S díky a přáním krásného dne, Michal M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Michale! Pokud stále trpíte občasnými pocity nepravidelné srdeční akce, bylo by možná s výhodou Ekg Holtera ještě jednou zopakovat. Předpokládám, že základní krevní testy i test na funkci štítné žlázy už u vás byly provedeny v rámci vyšetření u praktického lékaře a byly v pořádku. Je-li to tak, velmi bych se přimlouvala za konzultaci s psychiatrem nebo psychologem, mohlo by se u vás totiž jednat o panické ataky. Hezký den i vám

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: