Bolesti a problémy se zády aj.

Dobrý den Prosím o radu. Od dubna procházím různými problémy a chodím po doktorech. Nejprve mne začla bolet levá kyčel, hýždě aż do stehna i v třísle, později totéž mírněji v pravo. Rentgen kyčle v pořádku, páteř LS mírný posun v pravo. Moč, biochemie, krevni testy v pořádku. Prý už má tělo dost, ochablé svalstvo, zátěž, stres, mám dcerku 3 roky. Než jsem se ale po týdnu dočkala výsledků, asi ze strachu (babička měla osteosarkom) jsem přestala mít chuť k jídlu. Začla jsem hubnout, začla mne bolet levá žebra v předu i na zádech a v levém podžebří. Po krátké době opět totéž mírněji v pravo. Jeden po buřtu z ohňě 2 hodiny po jídle křeče v žaludku a za hodinu vodnatý průjem, to už se neopakovalo. Opět jsem dostala strach jestli se nejedná o slinivku. Byla jsem objednána na sono břicha a nervy do vyšetření pracovaly. Dostala jsem Omeprazol, nechutenství a ztráta váhy pokračovala. Sono břicha, ledviny v pořádku, na pravé korová cysta 6 mm, žlučník, slezina, játra a slinivka beze změn. Strach opadl do té doby, než jsem zjistila, že onemocnění slinivky nemusí být vidět a začarovaný kruh pokračuje. Začla mě bolet hrudní páteř (mám mírnou skoliozu a chodrosa L5) a mezi lopatkami, občasný pocit hořka v krku, váznutí sousta a jeho tlačení v oblasti zad. Nyní čekám na gastroskopii, další odběry krve v pořádku i na štítnou žlázu. Žaludek cítím při stlačeni, občas mě boli v puli mezi žebry. A včera po jídle jsem si všimla, když se narovnám zádech (mám je shrbená) a vypoulím břicho, cítím značnou bolest od míst ve středu nad pupkem směrem vzhůru až do krku a bolesti v zádech. Jsem už zoufalá, mám hrozný strach z nějaké rakoviny. Prosím o Váš názor. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z Vašeho dotazu vypadá, že se pohybujete v začarovaném kruhu a deprese i bolesti se stále prohlubují. Základní testy jsou normální, speciální máte skoro za sebou a vše v normě. Tak čeho se bát. Hodně by Vám mohla pomoci zkušená fyzioterapeutka. Možná i psycholog. V našich zemích si každý myslí, že tak získá "cejch" šílence. Ale není to ani trochu pravda. Někdy prostě problémy člověka utlučou a začnou se projevovat i jako poruchy těla. Nemáte před sebou lehkou cestu, ale řešení se určitě najde. Z toho, co jste uvedla, si nemyslím, že za vším bude závažná choroba. Spíše poruchy funkční. I ty mohou zásadně ničit život, ale jdou "opravit". I když ne snadno. Přeji hodně úspěchu a pevnou vůli.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x