Bolesti a závratě, bolest při chůzi, vysvětlení ct

CT LS páteře:lumbalizace S1 sin.skliosa a rotace,osteochondrosa L5/6,spondyloartrosa LS přechodu.incip. ventrální spondylosa. ojediněle Schmorlovy uzly. CT -c páteře-po operaci hernie diskuC6/7 s fixací ventrální kovovou dlahou a 4 šrouby vedenými do těl obratlů C6/7. Osteochondrosa C5/6 s dorzálními osteofyty do hloubky 1,5 mm s prominencí do foramen, drobné dorsální osteofyty C4/5 do 1 mm oboustranně. Unkovertebrální neoarthrosa C4/5 incip. hraniční délka příč. výběžků C7 bilat, napřímená C páteř v horní a střední etáži.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Podle CT vyšetření je na vaší bederní páteři patrná levostranná skoliosa, tedy nesprávné vybočení páteře do strany a degenerativní změny, tedy změny z opotřebení související s věkem a se zátěží páteře během života. Tyto změny na vaší páteři mohou být příčinou bolestí při chůzi, současně je ale třeba vyloučit i další možné příčiny, např. aterosklerózu končetinových tepen. Řešení spočívá v cílené rehabilitaci, pravidelném cvičení podle doporučení rehabilitačního lékaře, svůj význam má i aplikace léků proti bolesti ať už ve formě tablet či obstřiků. Krajním řešením je operace. Degenerativní změny jsou patrné i na vaší operované krční páteři, zde jsou navíc přítomny i kostní výrůstky, které mohou vyvíjet tlak na nervové struktury. Tyto změny jsou velmi pravděpodobnou příčinou vašich bolestí a závratí. Léčba opět patří do rukou neurologa, rehabilitačního lékaře, popř. neurochirurga.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: