Bolesti bederní páteře

Dobrý den, moc Vás žádám o radu/pomoc. Po 5 letých problémech, mám stále bolesti zad. Nejvíce po ránu. Každý večer se nekolik krát probouzím bolesti zad. (probudí mě i přeložene tričko, nebo malá nerovnost). Přez tyto problémy jsem se nebal zaivestovat v kvalitni zdarvaotní matraci i polštář, ale bez pozitivních výsledků. Nekolik krát jsem chodil na rehabilitace, zkoušel jsem měnit i střediska, ale beze změny. První zpráva od lekařu znela takto:atlet.habitus, předsunuté ramena a mírně i hlava, ramena volná, v C páteři přim.habitus, fční blok TH 1/2, Thy kyfotizace ale dobře kompenzuje, hypertonus v obou ET v TH/L až LS více vlevo, TH,TH/L i LS segnety pružení + Lasseg nagat. MOP krajních poloh P kyčle, vlevo volné, zkrácení přímého bříšního svalu, S skolioza v TH/L až LSp. Nyní po 5 letech mě doktorka poslala na SPECT skeletu-přim. bez čerstvých traumat. změn či zánětu. Obj.:Thom . na 0, mírná S skolioza stále, v LS ET přim. tonu, JP přim. nebol, SI pruží. S tímhle výsledkem jsem byl poslan domu. Na rehabilitace uz pry nemam narok. Mam doma cvicit a dostavit se v pripade zhorseni. Ale ja považuji sve problémy za né malé: Je mi 23 let a to mam az do konce zivota se trpit s bolesti a nespavosti. Prosím Vás moc o radu a bližší překlad výsledku. Vyzkouším a udělam pro to cokoliv. Děkouji mnohokrát!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolesti zad jsou jistě velmi nepříjemné a asi vám nepomůže to, že takových lidí jako jste vy je mnoho. Někdy je příčina bolestí jasná a odstranitelná, jindy de facto nezjistitelná. Vždy je důležité vyloučit vážnou příčinu jako je nádor, výhřez meziobratlové ploténky, těžkou skoliozu, zánět či neurologické onemocnění apod. U vás dle všeho vážná příčina zjištěna nebyla, máte lehce zakřivenou páteř, ale velmi nevýrazně. Cvičení je namístě. Ovšem je pravda, že ne vždy cvičení pomůže a zdaleka ne vždy pomůže rehabilitace. Určitě není na místě přetěžování. Někdy se potíže zmírní po čase bez jakéhokoli zásahu. Přesto zkuste ještě absolvovat neurologické všetření event. navštívit tzv. ambulanci bolesti (při velkých nemocnicích). Pravidelné kontroly u vašeho lékaře určitě nevynechávejte i když máte pocit, že to zatím nemá efekt, není to zdaleka vždy chyba lékaře, že se nedaří snadno najít řešení.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: