Bolesti bricha

Dobry den Pane Doktore moc vas prosim o radu byla jsem u sveho G.lekare kvuli stalim bolestem bricha i podbřišku a Pan Doktor me rekl ze to budou nejspis srusty. Je mi 24 roku a mam dve uzasne deti ale kvuli nepretrzitym bolestem jim nemohu dat veskerou potrebu co zadaji kazdy den beru ibalgin,voltaren a algifen, musim obcas i projimadlo a sex ten je u me nemozny mam silene bolesti a k Panu Doktorovi mam jit 16.2.2012 coz je za 12dni po menstruaci kvuli operaci ale mam strach boli me posledni dobou vajecniky a kdyz jdu na malou tak po moceni mam velike bolesti na vajecnikach a po laparoskopii slepeho streva co jsem mela asi ve 14ti letech mam taky velke bolesti a ta jizva po laparo. mi dela dolik do bricha potrebuji nejakou radu jestli mam jit k panu Doktorovi uz ted nebo vydrzet a jestli to budou ty srusty nebo neco jineho ze srdce dekuji za odpoved Zdeňka.

Odpověď odborníka:

K opravdovému zaujmutí stanoviska je potřeba znát daleko více informací, než jste mi jich poskytla. Po operaci slepého střeva opravdu může dojít ke srůstům v dutině břiní mezi jednotlivými kličkami. Je to ale spíše vyjímečné. Pro upřesnění diagnozy je ale potřeba více zobrazovacích vyšetření. Především sonografie, což jste jistě měla, dále by bylo vhodné vyšetřní rtg pasáž tenkého a tlustého střeva a podle nálezu i možná endoskopické vyšetření tl. střeva. Jistě je bezpodmínečně nutné gynekologické vyšetření Vhodné by byla konsultace i s gastroenterologem, zda se nejedná o dietní chybu nebo ještě jiný nález než možné srůsty. Ale i tak úprava stravy přináší pozitiva. Nezbytné jsou krevní testy. Toho všeho je jistě si váš lékař vědom. Na kontrolu k němu ale určitě jděte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: