Bolesti břicha

Dobrý den,v červnu 2011 mi začali bolesti břicha v podbřišku,rožšířili se do oblasti kolem pupku,a do levého podžebří,nakonec jsem po týdnu skončila na laparoskop.operaci slepého střeva,které prý bylo " trošku nastříklé" a v douglesově prostoru našli krev - prý pravděp.z prasklé cysty,takže slepé střevo vyndali a vyčistili douglesův prostor.Po operaci měsíc a půl byly bolesti které jsem přikládala pooperačním - spíše jizva,pak cca 10 dní bez bolestí a poté opět začaly bolesti stejné jako před operací,stěhovavé bolesti kolem pupku,v podbřišcích stále,pocit jakobych měla kalhoty s těsnou gumou - takový stahující bolestivý a těžký pocit v oblasti pupku,nesnesla sem ani kalhoty,nebo jet autem,vadili mi otřesy...byla jsem na gastroskopii k vyloučení coeliakie,na MR malé pánve,MR enteroklýze..výsledek žádný ,na urologii kde jsem podstoupila rozšíření moč.trubice,na neurologii zda to není od zad,gynekologicky také prý v pořádku...byla jsem i na sigmoidoskopii,vše v pořádku,zkoušeli jsme prášky proti nadýmání..mám dráždivý tračník ale to by takovéhle bolesti způsobovat nemělo...zkoušeli jsme to ovlivnit přes mozek nějakými léky,žádný úspěch,měla jsem podstoupit kolonoskopii,ale otěhotněla jsem..v době těhotenství bolesti nebyly až tak hrozné,spíše ty podbřišky a bolesti okolo pupku byly menší a ne tak časté ,prostě trochu jiné,s větším břichem už nebyly,dva a půl mesíce po porodu mě bolely jen podbřišky na to už jsem byla zvyklá,ale nyní mě už měsíc trápí zase ty samé velké bolesti podbřišků a kolem pupku a lev.podžebří,ty bolesti jsou takové že člověk je už hodně unavený z toho je celý den překonávat,nechám si dovyšetřit střeva ale bylo mi řečeno že tam nejspíš problém nebude...psychické to ale opravdu není,na začátku těhotenství jsem brala antidepresiva 2 měsíce protože mi zemřel partner,ale bolesti břicha začali už dávno před touto tragédií...bylo mi řečeno že to mohou být srůsty a že to těhotenství to vyřeší a rozruší je,ale při laparoskopii na začátku těch bolestí tam srusty nikde neviděli,doufala jsem že to je těmi srůsty a bude to dobre ale není,prosím poradtě čím to může být ? nemohou být bolesti svalového rázu,když v těhotenství kdy je břišní svalstvo povolené bolesti takové nebyly a vrátili se tři měsíce po porodu ( přirozený porod)?trpím i bolestmi hrudní páteře a po porodu i bederní,už jsem vážně zoufalá,děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Je třeba provést důkladné gynekologické vyšetření, zhodnotit bolesti ve vztahu k menstruačnímu cyklu, pomyslet na možnost endometriozy. Zeptejte se vašeho gynekologa na tuto možnost. Vztah k těhotenství a snížení potíží by napovídalo této možnosti.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: